15. desember 2012

Adblock, surfing uten reklame

Mitt beste tips til deg som bruker Firefox, Chrome eller Opera er Adblock Plus. Adblock innstalleres superlett i Firefox via Add-ons i menyen Tools.
Gjør nettsurfingen mye mer behagelig og ikke minst, raskere! Hvorfor? Jo nettleseren din slipper selvsagt å laste inn all flashy-flashy reklame! Her er et fint eksempel fra bloggosfæren:

Fotballfrue.no uten adblock

Fotballfrue med adblock

Ulrikkelund.com med adblock (som dere ser slipper noe
"lett"reklame igjennom)

Ulrikkelund.com uten adblock (WOW)
Hva gangner det deg? Kanskje er du lei av reklamer over alt? Kanskje har du en maskin som har sett sine bedre dager? All reklamen tar i tillegg til din oppmerksomhet båndbredde på nettet ditt, bruker krafta i maskina di til å lastes og vises og i videre også batteritid. Ved å blokkere noe av reklamen vil du altså kunne bruke nettet ditt på mer kattevideoer og Gangnam Style og maskina di er kanskje ikke så irriterende treig.

Men, hvorfor skal vi blokkere reklame? Aviser, blogger og andre nettsider må jo få noe inntekt for jobben de gjør. Helt enig. Som dere ser tar ikke Adblock Plus alt, den tar nemlig det de kaller "intrusive advertises" - påtrengende reklamer. Så da er det kanskje greit? Ved bruk av en slik blokkering, sier vi ifra at vi synes det er greit med noe reklame, men kanskje ikke ting som flasher og hopper og blinker? Eller damer i undertøy i positurer som minner om mykporno på 50% av skjermen. Fotballfrue og Ulrikke Lund, dere kan få reklameinntekter for mine visitter, men jeg synes dere skal være litt kritiske til hvor mye og hvor irriterende reklamer dere lar stå der.

PS: Hvis du virkelig vil slå av alt, prøv FlashBlock og Ghostery også. Slapp av, flashblock slår ikke av flash, du kan bruke flash ved å trykke på et fint symbol på flash-videoer o.l. :) Ghostery på sin side slår f.eks av tracking av 3.parts sider (som facebook og google).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar