1. februar 2011

Min favorittdessert

Bildet er henta fra thejapanesekitchen.com
Denne desserten er fantastisk god! Passer selvsagt best om sommern, med norske bær på. Lag masse, og nyt!

Panna cotta med jordbær og jordbærsaus

Panna cotta


Ingredienser:
2 ½ dl melk
3 ss sukker
3 stk gelatinplater
1 beger vanlijekesam

Kok opp melk, sukker og frø av vaniljestangen. Legg gelatinplater i kaldt vann ca. 7 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt platene i den varme melkeblandingen. Avkjøl til romtemperatur.

Rør inn kesam og fordel pannacotta i porsjonsglass. Sett desserten kjølig for å stivne i ca. 2 timer.

Jordbærsaus


Ingredienser:
Jordbær
Limesaft
Vanlijesukker
Vann

Kjør jordbærne i en stavmikser eller en blender. Bland vann, limesaft og vaniljesukker etter smak, og bland alt sammen. Ha i en serveringsmugge.

Server panna cottaen med halve jordbær på toppen.

2 kommentarer:

  1. LOL, jeg søkte på Purin på Wikipedia XD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Purin

    Men nei, det er ikke purin, purin er vel mer Crème brûlée-aktig?

    SvarSlett