6. februar 2012

Hvorfor skal Celine Engelstad være årets gründerkvinne?

Fotballfrue har posta et innlegg angånde prisen "Årets gründerkvinne". Hvis du stemmer på en eller flere av kandidatene og så kommenterer på innlegget hennes, kan du vinne smykker av  Celine Engelstad, som er nominert til prisen. Det hun indirekte gjør, er å oppfordre oss til å stemme på Engelstad, for det skulle liksom bare mangle når vi kanskje også vinner smykkene hennes! Jeg kommenterer som Tone gjorde på innlegget:

Er det lov til å “kjøpe” stemmer på denne måten i konkurransen?

Men jeg blir sittende igjen og lure på oss kvinner og hva vi gjør kontra hva vi sier. Vi vil gjerne se flere kvinner med karrierer, som samfunnsforbilder  og toppledere. Det er det veldig forståelig at vi vil, og samfunnet har godt flere kvinner med ansvar og makt, tror jeg. Så hva er det vi uttrykker via handlinger, når det er disse sakene vi roper høyest for? Jo, vi hyller de kvinnene som skriver søte blogger om trening, mat, sminke og klær. Og vi mener at kvinnen som fortjener den flotte prisen "Årets gründerkvinne" ikke er en av de som tar i et tak for å hjelpe samfunet, som utvikler nye teknologier eller former morgendagens samfunn. Nei, vi vil gi prisen til ei som designer smykker. Jeg leste kort om hva hun lager smykkene av, og det er flott at hun bruker edle metaller og steiner, og slik setter fokuset på ekte smykker og ikke juggel. Men videre er det smykker. De er ikke laget av nyskapende materialer, de er ikke utviklet med tanke på miljøvennlighet, gjenbruk eller støtte til folk som trenger det. De er skjønnhet, mote og luksus.

Det hele får meg til å tenke på Frøken Makeløs sitt innlegg Hvorfor blogger kvinner om det trivielle?. Og imens vi skriker etter likestilling og slutt på trakasering i arbeidslivet vil vi at ei av kvinnene som skal fronte oss er av de som ikke bryter nevneverdig med mønsteret om kvinner som  moteentusiaster med interesse for kropp, utseende, hjem og mat. Mønsteret vi så gjerne vil rive oss fra, eller i det minste nyansere litt mer.

Så jeg spør: Er det rart at kvinner blir sett litt ned på og forventa mindre av i arbeidslivet og som karrierepersoner? Hvis kvinner som Celine Engelstad er de vi mener fortjener fokus som en av årets kvinner, sier vi jo ganske mye om hva vi ser opp til, og hva vi mener er viktigst for oss.

For ordens skyld, de andre kandidatene til prisen er:
Da er det kanskje ikke rart jeg blir litt trist når Engelstad ligger på 2. plass så langt i avstemninga?  

  2 kommentarer:

  1. Ja jeg syns også det virker litt rart at hun ligger så høyt blant de kandidatene! Og jeg må innrømme det hadde interessert meg mer om noen andre enn henne hadde vunnet årets pris!

   Sånn i forhold til blogging plages jeg ikke av at folk blogger om trivielle ting, så lenge det dukker noe med mer dybde innimellom :) MINE tanker rundt det er at en blogg viser bare en side av et menneske, den viser en interesse for noe, eller flere interesser. De fleste bloggene jeg følger forteller ikke mye om menneske bak bloggen, for alt jeg vet er det mennesker som drive med masse samfunnsnyttig..
   Jeg for min del begynte å blogge fordi jeg satt hjemme, var (er) syk og kjedet meg.. litt tankeflukt i hverdagen rett og slett.. Og ser at når jeg blir frisk og skal ut i jobben igjen, som er i psykiatrien, vil nok det trivielle i blogger også funke som en hverdagslig flukt etter en tung arbeidsdag, for jeg føler meg til tider ganske tømt når jeg er ferdig på jobb.
   Andre mennesker kan ikke vente til de er ferdig på jobb for å treffe venninne sine, å skravel om krig og fred og sånt ;) Mens jeg som har en tung psykisk jobb, kanskje har mer behov for å sitte i stillhet eller velte meg i trivielle ting, etter en arbeidsdag med mye alvor :)

   Men er enig at det er mye triviellt der ute, alle som blogger kan nok bli flinkere til å blogge om samfunnsnyttige temaer, som miljøvennlige ting og gjenbruk for å nevne noen :)Og siden det er SÅ MANGE kvinner som blogger, må jeg si det er rart det er så få som blogger om å styrke kvinner i samfunnet.
   Om det så bare er en liten setning i et stort innlegg..

   Jeg liker litt av hvert, og følger derfor blant annet bloggen din :) Kan bli for mye interiør, mote og sånt ;)

   Kan forresten anbefale en blogg som har en del innlegg om kjøttfrie mandager, gjenbruk, miljøvennlig og DIY type temaer. :)http://idaogmuskatt.blogspot.com/

   Ha en strålende tirsdag :)

   SvarSlett
  2. Jeg plages heller ikke av at folk blogger om trivielle ting, men som du sier, jeg synes det er litt rart at det er så få som blogger mer om ikke-trivielle ting. Jeg følger selv en del "hverdags"- og moteblogger, og liker dem godt, men jeg blir litt irritert når slike moteting skal fremstå som viktigere enn reint samfunnsnyttige ting, og det er nok også derfor jeg blei så irritert av dette! :P

   Og takk for tips, skal absolutt sjekkes ut! :D

   SvarSlett