5. juli 2009

Sexsymboler og roller

At kvinnen blir nedverdiget til et sexobjekt når det kommer til rollemønsteret til kvinner og menn, er vel ikke noe å stikke under en stol. Kvinnens rolle er å underholde, bli sett på (tatt på) og gi. Mannens rolle er å ha sex, eller med andre ord; stå, pule og komme. Er det ikke sett på som noe unormalt eller i en klasse av fetisj, hvis mannen underholder? Hvor mange menn blir annerkjent for å strippe? Eller gå i sexy undertøy? Rett og slett, bli sett på? Mens til og med kvinner godt kan mene at det er sexy når kvinner gjør dette. Hvorfor er det "galt" at kvinner skal se på menn? Og hvorfor skal man se på kvinner hvis menn og kvinner skal se på det samme (som parunderholdning o.l.)? Hvorfor er den "samlede" oppfatninga at kvinnen skal underholde mens mannen skal se på / bli tilfredsstilt?

Det er nok et viktig moment at som unge snakker jenter veldig lite om sex, og snakkes det om sex, er det gjerne flaut, eller det er snakk om sex med noen. Mens gutter kanskje til og med fra barneskolen av snakker om porno, onanering og sex (at det gjerne er uten erfaring de snakker, er ikke så viktig). Jentene venter gjerne med å snakke til de har debutert seksuelt. Bidrar ikke dette til at jentene retter seg etter guttenes oppfatninger av riktig sex? I og med at den "var der først"?

Jeg tror single jenter har bedre sex enn single gutter. Og, nei, jeg snakker ikke om one night stands osv, jeg snakker om sexleketøy. Gå inn på kondomeriet eller liknende butikker. Vi kvinner finner alt vi trenger der (kanskje bortsett fra en mann). Jeg tør påstå at jeg tror det er bedre for kvinner å ha sex med en av de utallige dildoene/vibratorene der enn det er for en mann å ha sex med "fitte på boks". Uten å si at det trenger å være dårlig, det heller. Hvorfor sier ikke kvinner da bedre ifra hva de vil ha? For jeg tror ikke jeg er den eneste som mener menn faktisk er noe å se på. Og, ja, jeg blir lei av å se bare kvinner (for de bildene av lettkledde menn som dominerer, er etter min smak rimelig lite å se på).

Klær. Vi kvinner kler oss pent når vi går i klær som viser hud, kløft, bein og former. Menn kler seg pent i dress. Menn skal ikke vise hud eller former. Kvinner kler seg så de skal bli sett på. Vi skal vise oss fram. Jeg sier ikke at det er noe galt i det, og for all del, en pent kledd mann er faktisk utrolig sexy. Men jeg finner det rett og slett litt kjedelig at jeg er en del av de som skal bli sett på, når jeg liker å se, jeg og.

Men allikevel. Det er noe veldig sexy med rollefordelingen også. For det er nok rimelig mange menn som liker at kvinnen tar kontrollen i senga. Fordi det er noe "feil" ved det, kanskje? En krysning av en grense som er der til daglig? Samtidig som det går under "at kvinnen underholder". Hvis rollene er byttet om, vil det vel heller gå under "mannen blir tilfredsstilt"?

Jeg etterlyser ikke mannlige strippere, de finnes. Jeg etterlyser ikke mannlige nakenmodeller, for de finnes, de og. Jeg etterlyser rett og slett bare noe å se på. En oppfatning av at mannen kan være et sexsymbol slik som kvinnen i dag er. For, kjære vene, hetrofile kvinner er da hetrofile av en grunn; vi vil ha menn, ikke kvinner.

7 kommentarer:

 1. Oi, dette var et litt gammelt innlegg, men skriver mine tanker likevel på denne julaften.

  Hadde faktisk samme type diskusjon med noen venninner i går, og de mente også at tilbudet for kvinner som "vil se" er altfor dårlig i dag. Menn går stort sett i "løse" og lite kroppsnære plagg mens kvinner går i mye tettere klær og viser mye mer hud.

  Tror du er inne på noe vesentlig når du nevner at det ikke er så akseptabelt for menn å være den som viser - fremfor den som ser og (mangel på) annerkjennelse i rollen som sexobjekt forklarer nok en god del.

  Du nevner videre at du ikke etterlyser mannlige strippere eller nakenmodeller. Selv om du kanskje ikke gjør det på et personlig plan tror jeg likevel at et større antall mannlige strippere og nakenmodeller kan bidra til å "sparke i gang" både interessen -og ikke minst aksepten- for mannlige sexsymboler, og det gjelder ikke minst blant gutter og menn selv. For blir mannlig nakenhet med begrunnelse i å "vise seg for kvinnen" mer utbredt i denne bransjen, er sannsynligheten også større for at det blir utbredt i det generelle mediabildet også. Selve ideen om at det å ta seg bra ut, trene for å få en bra kropp og bruke skjønnhetsprodukter -rett og slett tanken på å være sexobjekt- vil kanskje dermed ikke fremstå som utelukkende feminin lenger og gutter og menn vil se at sexsymbolrollen både er akseptabel og ønsket i større grad enn i dag.

  Samtidig er det også viktig at dere jenter tør å være klare på hva dere vil. Kvinner har ofte en høy posisjon innen mote og trender og har således evne og mulighet til å kunne påvirke moter - hvorfor kan ikke kvinner fra moteindustrien gå sammen og utikle mer kroppsnære og avslørende moter for menn? Får man først akseptansen på plass vil også interessen for "sexy" klær øke blant menn.  Men, selv om jeg har noen andre aspekter jeg ville skrevet om, så får jeg ta det senere. Nå er det jul, så god jul til både forfatteren og andre lesere av denne bloggen!

  SvarSlett
 2. Terje K. L.:
  Litt seint svar det her, men. Ja, jeg er ganske enig i hva du skriver. Samtidig så er det litt ironisk at selv om trenden for "feminine" menn absolutt er her, men samtidig er det faktum at det å bruke skjønnhetsprodukter og også vise mye kropp, for feminint. Når jeg mener at det er trendy å være "feminin" hos menn, tenker jeg på feks liknende hårmoter hos menn som hos kvinner, sminke og det å gå i tettsittende overdeler. Men dette skal jo være i riktige situasjoner. I stive situasjoner kan ikke mannen ta på seg et tettsittende plagg eller noe som viser hud. Selv om kvinnen i virkelig stive situasjoner ikke skal være for utfordrene, er det fortsatt akseptabelt med en viss utringning, bare armer og/eller skuldre.
  Det å kle seg sexy må for menn være betraktelig vanskeligere enn for kvinner. Tror jeg.

  Jeg hørte om et "kvinneblad", som tar opp kampen her. http://www.filamentmagazine.com
  I deres første opplag blei det ene bildet deres sensurert. Et bilde hvor penisen syntes var visst for sterk kost for kvinner, i følge de som sensurerte. Selv om bildet blei av-sensurert igjen, viser dette at vi ikke har kommet så langt som vi (kanskje) burde. En naken mann er ikke det samme som en naken kvinne. Feil vs normalt.

  SvarSlett
 3. Og nok et litt sent svar tilbake, hehe.

  Tja, tror nok det med at det ikke er så akseptert for menn å kle seg tettsittende i formelle situasjoner likegodt kan være et utslag av rene tradisjoner når det gjelder slik bekledning. Det var jo heller ikke akseptert for kvinner å kle seg utfordrende i slike situasjoner før den seksuelle revolusjonen i særlig grad.

  Så kan man sikkert selvsagt diskutere hvorfor det ikke ble like sosialt akseptert å gjøre det samme for menn, men det er kanskje en diskusjon som må tas på andre tidspunkter enn på natten :P

  Hilsen Terje

  SvarSlett
 4. Utrolig befriende å se at vi er fler som ser dette, Line! Det var dette her som var grunnen til at jeg gikk i så baggy klær på ungdomsskolen og halve videregående. "Vel, hvis jeg ikke får se på dere, så skal faen ikke dere få se på meg heller".

  SvarSlett
 5. Ja, jeg ser på andres blogger først nå som jeg har en blogg selv.. =P

  SvarSlett
 6. Ikke sant! Det er ikke alltid like greit å kun være den beglodde... Det blir mye gi, men lite å få tilbake!

  Det var da jeg starta å se på andres blogger, og! Har du sjekka ut reader.google.com ? Suuuper tjeneste for å holde følge med en masse blogger (da popper det opp der når det kommer nye innlegg)!

  SvarSlett
 7. fin blogg sex er et primær behov fant en intresang artikkel her

  SvarSlett