22. januar 2013

Så enkelt som god mat kan være

God mat, fra gode råvarer, det kan være enkelt! Jeg har blitt litt hekta på ovnsbakt mat. Her et par av mine beste tips til fantastisk god mat for de dagene du ikke orker stå lenge på kjøkkenet eller vaske skitne stekepanner, kjeler og ovnsflater.

Aubergine, squash, rødløk, tomat, kyllingfilet
Skjær opp grønnsaker i passende biter, legg i ildfast form med litt olje, salt, pepper og rosmarin. Stek ved 180°C i ca 20 minutter eller til kyllingfiletene er gjenomstekt. Server med kokte poteter, spaghetti eller bare søt chilli-saus.

Fiskefilet (her torsk), lime, appelsin, chili, soyasays
Bildet er hentet fra Glad i Mat
(en lignende oppskrift finnes også der)
Denne retten har jeg lagd med både torsk (som i oppskriften) og laks. Kjøp bare fileter av ønsket fisk, skjær opp skiver av appelsin og lime og legg halvparten i aliminumsfolie. Kutt opp chili og legg halvparten oppå appelsinen og limen. Legg fileten(e) oppå dette, og legg resten av limen, appelsinen og chilien på fisken. Til slutt har du på litt soyasaus. Klem sammen folien slik at fisken er helt dekket og stek på ca 200°C i 15-20 minutter. Passer med både ris og poteter.

Den beste maten består gjerne av mest mulig rådvarer og minst mulig ferdigsaus og lignende. Jeg er spesielt glad i ovnsbakte grønnsaker. Namm... <3

Hva spiser du på travle eller late dager?

1 kommentar:

  1. Tusen takk for koselig kommentar! :)

    Ha en fortsatt fin dag!

    SvarSlett