1. juni 2011

Og om litt er kaffen klar


E24 skriver at vi må "venne oss til dyrere kaffe". Det har, av forskjellige grunner, vært dårlige avlinger i år, i tillegg til spekulasjoner på børsen, og dermed blir kaffen dyrere. Dårligere avlinger er i seg selv greit, slik fungerer moder jord. Spekulasjonene på børsen skal jeg ikke gå innpå.
Det som ikke er greit, er at fokuset blant kommentarene jeg har lest på temaet er på hvor trist det er for oss å betale mer. Kaffen er jo dyr nok allerede. Kyniske som nordmenn er, ser vi ikke vår egen velstand der vi sitter med penger nok til å betale for mye dyrere kaffe. Det var kanskje ikke noe nytt at vi tenker slik, men det er like uakseptabelt og trist for det. For, det er vel ikke akkurat slik at kaffebøndene, og spesielt ikke arbeiderne deres, får godt betalt for jobben de gjør. Men selvsagt er det først og fremst vi som skal drikke kaffen det er synd på. Makan.

4 kommentarer:

 1. Kunne ikke vært mer enig! Det er nok et prakteksemplar på at vi i Norge lever i en liten boble. Det viser bare at nordmenn må se til helvete å komme seg ut i verden litt. Og fylletur til Ayia Napa teller ikke.

  SvarSlett
 2. Tror det er som alt annet vi nordmenn har foran nesetippen men ikke gidder å bry oss om.. Tror mannen i gata ikke tenker på menneskers arbeid bak godene vi har i dette landet.. alt bare DALER ned fra himmelen *himle med øynene*.. Nordmenn er bortskjemte og egosentriske!!!!!

  SvarSlett
 3. Hei på deg! Svarer deg på spørsmålet ditt her jeg.

  I desember 2009 ble jeg syk med ekstreme magesmerter, diare og blodprøver som viste infeksjon eller betennelse. Jeg ble ikke bedre.. og tilslutt ble jeg så ille at jeg havnet på sykehus.. 2 ganger i totalt 15 dager. De på gastroavdelingen konluderte at det ikke var noe de kunne gjøre for meg, og skrev meg ut med store smerter.

  Jeg fant ut av meg selv at jeg hadde effekt av antidiarepiller som immodium, når jeg ikkke hadde så kraftig diare så fikk jeg ikke LIKE vondt, så klarer å holde meg hjemme. Tok en full undeersøkelse av tykktarmen som viser at jeg har en akutt betennelse, men ingen av de vanlige mage-tarm sykdommene (eller så er det det gastro spesialistene har konkludert med).. han ene spesialisten trodde jeg hadde en post infeksjon.. så jeg måtte vente å se om det gikk over i løpet av et år.. så gikk det et år uten forandringer. Så jeg ringte legen og sa hvordan det lå ann.. da sier han at han tror jeg vil bli frisk hvis jeg slutter som sykepleier siden det er et så stressende yrke.. uten tanke på at vhis det var problemet så hadde jeg jo faktisk vært hjemme fra jobben i over 1 år, og burde da vært kurert. Fastlegen min er en kunnskapsløs, lat fjott.. så hans ansvar om å henvise videre ved mistanke om noe har jo ikke skjedd.. ei heller oppfølging av blodprøver.. Derfor tok jeg kontakt i begynnelsen av 2011 med Lillestrøm helseklinikk, de spesialiserer seg mest på ME og fibromyalgi, men jeg leste at de også tar for seg en del tarmplager. Så nå følges jeg opp der.. Legene der er helt forferdet over at jeg ahr gått i snart 2 år med infeksjon i blodet.. så nå er det tatt immunologiske prøver for å se om jeg har en immunsvikt sykdom, også blir jeg henvist infeksjonsmedisin.. for jeg går rundt med feberfølesle, sykdomsfølelse og er slapp hele tiden i tillegg til mageplagene.. så det er ikke fryktelig mye jeg klarer for tiden.

  Så sånn er min ooplevelse av det norske helsevesen for tiden, og dette var kortversjonen!! Du skulle bare visst hva jeg har kranglet emd leger om.. etter 7 dagen på sykehus så spør han ene dusten om hvorfor jeg gråter.. da sa jeg fordi nå har jeg vært syk så lenge.. hvorfor tror du!!!?? Legen: Nei vi må jo bare sjekke at det ikke er noe psykisk årsak.. De fleste leger i somatikken trenger bedre opplæring på bedside manners!!

  Så sånn går no dagan!! Nå er det bare å fortsette å vente, og gjøre det beste ut av hverdagen. Har fått et helt annet syn på syke mennesker nå, som jeg tror vil gjør meg til en enda bedre sykepleier, til tross for at jeg var ganske engasjert fra før av :)

  Så sånn ligger det ann.. ække bare å spørre og få enkele svar her i gården, hehe :)

  Håper alt er bra med deg?

  Klem :D

  SvarSlett
 4. Tusen takk for veldig varmende ord, det setter jeg virkelig pris på! Nei, som du nevte, det er kjeeeeeedelig å være syk. Og har mistet mange av vennene mine, fordi jeg ikke klarer å være sosial, men det sier jo egentlig mer om hvor dårlige de var i utgangspunktet.

  Atopisk eksem ja.. Kjenner faktisk flere som har det, har blant annet en i familien som har det. Mange som sliter fært med det, så godt å høre at du ikke opplever det som sååå hemmende, for alle opplever jo kroppen sin forkjellig :) Godt å høre at du har det bra!!! Man skal glede seg over de tingene som er bra :D

  Kleeeem ;)

  SvarSlett