31. mai 2010

Today is Quit Facebook Day!

I dag skal 27256 personer melde seg ut av facebook, i følge quitfacebookday.com. I det siste har privacy på facebook vært mye oppe i mediene. Matt McKeon har illustrert utviklinga av privacy på facebook fra oppstart til nå. En ganske dramatisk utvikling, nå er "alt" gjort tilgjengelig for alle. Når privacy settings-menyen er så komplisert og vanskelig å finne fram i, er det faktisk ganske kritisk at det er så mye som default er gjort tilgjengelig for alle.

Jeg for min del sliter med å få facebook til å ikke gjøre min informasjon tilgjengelig for andre sider. Dvs, jeg liker virkelig ikke at når jeg går inn på aftenposten og ser reklamen deres for facebooksida deres, så ser jeg 6-7 (av 10) personer de viser som tilhengere faktisk er venner av meg. Tilfeldig? Nei. Logger jeg ut av facebook, og oppdaterer aftenposten.no, er ingen av de som vises som tilhengere bekjente. Jeg vil ikke at andre sider enn facebook skal se min info på facebook. Og ikke skjønner jeg hvordan jeg skal gjøre så jeg unngår det heller. Facebook-settings er en himmel av kaos.

Facebook er også oppe under granskning for å videresende brukerinfo til annonsørene deres. Og sikkert mye mer. Jeg vurderer å slutte facebook selv. Det er bare ikke så enkelt, alt skjer der. Og nettopp derfor; alt blir sett og registrert.

Det er sterkt å slutte facebook. Det er noe jeg mener vi andre også burde. Facebook er ingen koselig bestevenninne eller dagbok med lås under senga. Vi burde være skeptiske til facebook. Hvorfor er vi det ikke?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar