16. mars 2009

Mr. Money vs Patric Bateman

Jeg har blitt litt opphengt i de to figurene. Mr. Money, en karakter på Pain Of Salvations BE -album, en mann som "navnet" tilsier, liker penger, og seg selv. Patric Bateman, hovedpersonen i romanen og filmen American Psycho, arrogant, selvopptatt og sadistisk. For ikke å snakke om overfladisk. Eller? For det er dette punktet jeg har hengt meg opp i.
På en måte virker de utrolig overfladiske. Mr. Money, der han sitter i bilen med en kvinne (dialogen ligger i bånn av innlegget), og bryr seg overhode ikke om annet enn å få ha sex med henne, HUN er han totalt likegyldig til. Men er han overfladisk? Han viser jo faktisk ingen interesse for henne. Snarere tvert imot. Og Bateman, det samme gjelder ham. Og selv om han sier ved flere anledninger at han vil drepe, så bryr ingen seg, de tar det ikke alvorlig. Og når han er med jenter han ikke bryr seg om, kan han vise null interesse, allikevel så blir de der, i håp om at han er interessert. I begge tilfeller er det snakk om suksessrike personer, med mye penger og høy status. Som er det som de tiltrekker seg personer med, samt kanskje et bra utseende. Da kommer jeg til spørsmålet: Hvis man ikke bryr seg om andre enn seg selv, er det ikke det mest riktige å vise det, framfor å late som om man er noe man ikke er? Er det ikke personene rundt som er de latterlige, der de håper (gjerne på lite grunnlag) på å få status av å være sammen med de nevnte personene? Eller, håper at de faktisk betyr noe for personene. Og, er det så lett å vise at man bryr seg nada om andre personer, og samtidig ha en masse folk som stimer rundt en, som er mer enn villige til å være tøfler? Da veit jeg hvertfall hvem jeg finner mest forkastelig, nemlig personene rundt, og ikke de som får lov til å oppføre seg akkurat som de vil. For det er personene rundt som gir dem mulighetene til å gjøre som de gjør.
Moralen er vel rett og slett at folk flest er patetiske *smilefjes*.

Introen til Dae Pecuniae:

Mr.Money: OK alright baby, the love of my life

Girl: Are you referring to me... or the car?

Mr. Money: Oh, please honey, what do you think?
                    Now, Cindy...

Girl: Sandra

Mr Money: Yeah, of course. Now, as I see it, we've got two natural choices
here. So, what do you say? Either I drive and you can give me some
good head while I'm watching the road...

Girl: What?

Mr. Money: Well, somebody's gotta watch the road honey...
                    ...or... YOU can drive this baby
                    ...oh, but only if you're good at handling the stick of course...

Girl: But... this is an automatic?

Mr. Money: ...rrrright!

Girl: Is that some sort of sick joke?

Mr. Money: What?

Girl: "natural choices" my ass!

Mr. Money: Well, that's a third choise I didn't think about...

Girl: You son of a...!

Mr. Money: Take it easy baby!
                    No sweat... it was only a joke, alright?

Girl: Alright

Mr. Money: ... I mean, of COURSE I was joking...
                    ... I would NEVER let you drive my car!


Punchlinen er HERLIG! Men Mr. Moneys utrolig kjølige tone kommer ikke fram her. Derfor anbefaler jeg dere høre den (spol fram til 3:40):

2 kommentarer:

  1. Det der er noe å tenke på. Jeg vet ikke helt hvem jeg synes mest patetisk av Mr.Money and Sandra/Cindy. Jeg kommer tilbake til det - må tenke mere! ;)

    SvarSlett
  2. Elsker Patrick Bateman! Haha. særlig den visittkortscenen i filmen. (elsker christian Bale også da forsåvid... :P )

    SvarSlett